Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ford Focus RS500 το μαύρο διαμάντι.

Το Focus RS φοράει τα μαύρα του και «πυροβολεί»

Μια νέα -η πιο ισχυρή- έκδοση του Focus RS, που φέρει την ονομασία RS500, δρομολογείται από την Ford. Θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και έχει σαν στόχο να δώσει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στους λάτρεις των αυτοκινήτων επιδόσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο RS500 θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, τα οποία και θα διατεθούν, από τον Μάιο, σε 20 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Και όλα αυτά έως τον Σεπτέμβριο περίπου, οπότε η συγκεκριμένη γενιά Focus θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη. 
 Κάτω από το καπό του φιλοξενείται ο γνωστός 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων της Ford, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 350 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή στρέψης της τάξης των 460 Nm, σταθερά από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ.. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, οι μηχανικοί της εταιρείας διαφοροποίησαν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του εγκεγάλου που διαχειρίζεται τον κινητήρα, ενώ συγχρόνως αντικατέστησαν και το ιντερκούλερ μ' ένα μεγαλύτερων διαστάσεων. Τροποποιημένο είναι επίσης και το φιλτροκούτι, καθώς και το σύστημα εξαγωγής του κινητήρα (βλ. μεγαλύτερη διάμετρος). Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έγιναν και στην κυλινδροκεφαλή, καθώς και στις μπιέλες του 2,5άρη κινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, με βάση όλα τα παραπάνω, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 5,6 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 263 χλμ./ώρα.
Εξωτερικά, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Το RS500 θα διατίθεται αποκλειστικά σε μαύρο ματ χρώμα και 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος αντίστοιχου χρωματισμού, οι οποίες συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες αντίστοιχων προδιαγραφών με εκείνες του απλού RS.
 Στο εσωτερικό το φινίρισμα της κεντρικής κονσόλας, σε συνδυασμό με το μαγικό ταμπελάκι που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου δεν αφήνει περιθώρια σύγχυσης,και θα απολαύσετε την οδήγηση στα εξαιρετικά Bucket καθίσματα.








Πηγή:www.auto24.gr,www.4t.gr,www.auto.in.gr,www.cretadrive.gr,www.youtube.com,www.netcarshow.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου