Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Alfa Romeo GT Convertible, To αυτοκίνητο που δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Το αυτοκίνητο που βλέπεις παραπάνω είναι το μοναδικό που κατασκεύασε ποτέ η Alfa Romeo. Πρόκειται για για το Alfa Romeo GT Convertible το οποίο κατασκευάστηκε από τον Bertone το 2003 με στόχο να περάσει κάποια στιγμή στη παραγωγή.

Ένα τετραθέσιο ανοικτό όχημα με μαλακή οροφή που δυστυχώς η Alfa είχε άλλα σχέδια, και έτσι το αυτοκίνητο δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγική διαδικασία.
Ο λόγος που δεν κατασκευάστηκε ποτέ δεν ήταν ότι το σχέδιο δεν άρεσε στα κεφάλια της Fiat αλλά το ότι ο Bertone ήθελε να το κατασκευάσει στο δικό του εργοστάσιο. Η πίεση είχε ξεκινήσει ακόμη με την κλειστή coupe έκδοση αλλά η Fiat αποφάσισε να το κατασκευάσει στο εργοστάσιο του Pomigliano μαζί με τις 147 και 156.
Η Bertone ήλπιζε ότι η Fiat θα του επέτρεπε να κατασκευάσει την ανοικτή έκδοση της GT στο εργοστάσιο του. Παρότι ο τότε CEO της Alfa Romeo, Daniele Bandiera είχε δηλώσει ότι λατρεύει το αυτοκίνητο και ότι θα το κατασκευάσει, τελικά τα Ιταλικά μυαλά αποφάσισαν να βγάλουν την Spider, η οποία βασιζόταν πάνω στην Brera. Αυτό ήταν ένα τεράστιο χτύπημα για την Carrozzeria Bertone, η οποία αργότερα προχώρησε σε πτώχευση με την Fiat να την αγοράζει το 2009 και να την μετονομάζει σε Officine Automobilistiche Grugliasco.
Η Alfa Spider δεν πήγε καλά σε πωλήσεις την περίοδο που βρισκόταν στην αγορά από το 2006 έως το 2010. Μόλις 12.488 μονάδες πουλήθηκαν την ώρα που η Brera από το 2005 έως το 2010 πούλησε 21.786 μονάδες.
Η Alfa Romeo GT Convertible παρέμεινε κλειδωμένη στο γκαράζ του Bertone έως τις 6 Απριλίου του 2011 όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Τύπο. Τι πιστεύεις εσύ; Αν έβγαινε τελικά αυτό το αυτοκίνητο στη παραγωγή θα πήγαινε καλύτερα σε πωλήσεις σε σχέση με το Spider;

πηγή:www.autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου