Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ειδική παραγγελία Ferrari Superamerica 45


Μια ειδική παραγγελία και ένα μοναδικό κομμάτι τέχνης




Είχε διαρρεύσει ότι η Ferrari θα παρουσιάσει την Superamerica 45, μια one-0ff έκδοση της 599 στο φετινό Concorso d’Eleganza Villa d’Este, στο event που διεξάγεται κάθε χρόνο στην γραφική λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Σήμερα η Ferrari έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες της Superamerica 45 το οποίο έχει παραγγελθεί από έναν πλούσιο ΝεοΥορκέζο, τον Peter Kalikow. Ο Kalikow πήγε ο ίδιος στο Maranello για να παραλάβει το αυτοκίνητο του ως δώρο για τα 45στα γενέθλια από τότε που πήρε την πρώτη του Ferrari, πίσω το 1961.
Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο κατά παραγγελία και βασίζεται πάνω στην 599 GTB Fiorano. Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στο carbon hard-top που διαθέτει το οποίο περιστρέφεται κι αποθηκεύεται πίσω από το πίσω παράθυρο. Μπροστά διαθέτει χρωμιομένη γρίλια και ειδικά αλουμινένιες μπροστά κολώνες. Αλουμινένιες είναι επίσης οι χειρολαβές των πορτών αλλά και οι πλαϊνοί καθρέπτες. Οι ζάντες έχουνε βαφτεί έτσι ώστε να ταιριάζουν στο χρώμα του αμαξώματος.  Αν αναρωτιέσαι γιατί ο Kalikow επέλεξε αυτό το μπλε χρώμα είναι γιατί ήθελε να είναι ίδιο με το αγαπημένο του αυτοκίνητο, την 400 Superamerica cabriolet του 1961 nr.2331SA. To χρώμα είναι το Blu Antille.
Ο χώρος των αποσκευών όπως καταλαβαίνεις είναι εντελώς διαφορετικός, κατασκευασμένος από carbon ώστε να φιλοξενεί την οροφή, ενώ έχει βελτιωθεί και αεροδυναμικά. Το μπροστινό φτερό πλέον διαθέτει διπλούς αεραγωγούς.
Όλα τα υπόλοιπα carbon μέρη του (μπροστά spoiler, το hard-top και πίσω διαχύτης) είναι βαμμένα σε σκούρο μπλε γυαλιστερό χρώμα. Σε ότι αφορά το εσωτερικό του ακολουθεί τα ίδια χρώματα με το εξωτερικό αφού διαθέτει εκρού-καφέ δερμάτινες επενδύσεις Cuoio με μπλε σκούρα carbon διακοσμητικά. Μπλε είναι επίσης και οι ζώνες ασφαλείας.




 Πηγή:www.autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου